Background Image

Gastronomie & Cultuur

Sint-Laureins

Sint-Laureins

Streekgerechten

Typisch voor de streek in Sint-Laureins is de de Sentse paling. Je kan deze streekspecialiteit proeven in de Warande, Carpe Diem, Fred's café, Polderzicht of De Roste Muis. Vleesliefhebbers kunnen voor een lekker stukje Limousin terecht in restaurant Duingras.

Cadzand

Cadzand

Sergio Herman

Pure C, en Air République, de gezellige Resto Bars van topchef Sergio Herman liggen in Cadzand, op een 20 kilometer van De Zonnebrug. Cadzand-bad is de meest zuidelijke badplaats van Nederland. Het brede strand oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op jong en oud. Men hoeft zich hier geen moment te vervelen. Van een rustige strandwandeling tot actief deelnemen aan één van de vele sportactiviteiten, alles kan.

Breskens

Breskens

Sterrenniveau

In de havenstad Breskens vind je Spetters waar je in een ongedwongen sfeer op sterrenniveau kan eten! Ook bistro De Kluiver is een aanrader! Beide restaurants hebben een pittoresk uitzicht op de haven.

Damme

Damme

Culinair verwenmoment

Ook in het culturele stadje Damme kan je heerlijk tafelen. Probeer eens restaurant La Bouffée, of De Zuidkant, een echte culinaire aanrader.

Sluis

Sluis

Winkelen & horeca in grensstad

Het bekende grensstadje Sluis ligt op een boogscheut van St-Jan-in-Eremo. Deze gemoedelijke en sfeervolle winkelstad is sinds jaar en dag al bekend om zijn Bourgondische sfeer. Het rijke verleden zorgt, in combinatie met de vele winkels, restaurants en cafés voor een enorme aantrekkingskracht. De winkels en horeca zijn 7 dagen per week open. De culinaire genieter komt hier zeker aan zijn trekken. Er is een heel divers aanbod van snackbars en restaurants. Doordat Sluis op een steenworp afstand van de Belgische grens ligt, geniet men er van de gastvrije Vlaamse sfeer.
Klik hier voor meer info

Philippine

Philippine

De mosselstad

De mosselstad Philippine situeert zich op 14 km van ons gastenverblijf. Ooit was Philippine een mosselhaven, verbonden met De Braakman. Dit water was bijzonder geschikt om mosselen te kweken. Nu zijn het de mosselrestaurants die de mosselnaam hoog houden en zowel de lokale bevolking als de toerist bekoren.

Aardenburg

Aardenburg

Steden

Aardenburg ligt op 12 km van ons verblijf. Het is een van de oudste bewoonde plaatsen van Nederland en Vlaanderen. Talrijke Romeinse vondsten maken van de stad een archeologische topper.