Wat te doen

Omgeving

De Kust

“De Zonnebrug” ligt op een boogscheut van Zeeuws-Vlaanderen en is de perfecte uitvalsbasis voor een uitstap naar de Belgische of Nederlandse kust: Knokke, Cadzand, Groede, ....

De Zonnebrug ligt vlakbij Zeeland, in een regio van kanalen en kreken.

Zeeuws-Vlaanderen

Sluis, Oostburg, Aardenburg, Boekhoute en Waterlandkerkje liggen vlakbij en zijn een bezoek meer dan waard. U kan ook met de veerboot de oversteek maken van Breskens naar Vlissingen over de Westerschelde om een bezoek te brengen aan Middelburg en het Veerse meer.

Brugge en Gent

Ons gastenverblijf is ideaal gelegen om de kunststeden Brugge en Gent te bezoeken. U kan in een half uurtje tijd van het rustige en landelijke leven overgaan tot een totale onderdompeling in de cultuur van deze kunststeden.

Het Krekengebied

De vakantiewoning biedt comfort en luxe aan in een oase van rust, midden in de kreken. Je kan er zorgeloos genieten, fietsen en wandelen in de uitgestrekte landelijke omgeving van het Krekengebied. De Zonnebrug ligt slechts op 200 meter van de Bentillekreek, waar je kan vissen op snoek, paling, baars, rietvoorn, .... De Boerekreek, Meseurekreek, Blokkreek bieden eveneens mogelijkheden om te vissen.

De Beoostereedepolderdijk dateert uit de 16de eeuw en werd aangelegd  als een beveiliging van het land tegen de opkomende getijden van de Noordzee. De dijken worden gekenmerkt en afgelijnd door populieren. Een paar kilometers verderop langs het kanaal ligt het kerkje van Sint-Jan-in-Eremo.  

Ons gastenverblijf ligt midden in het krekengebied, dat enig is in België en Nederland. Je rijdt vlakbij de grens met Nederland over en merkt dit in vele gevallen niet eens omdat het polderlandschap in elkaar overvloeit. Al deze landerijen werden gewonnen op de zee. Soms zijn de witte grenspalen de enige getuigen van de landsgrenzen. De dijken die er kriskras doorheen lopen, hebben eeuwenlang de mensen en dieren tegen het wassende water van de zee beschermd.

Tijdens WO II werden de afwateringswegen van het gebied door de Duitse troepen doorbroken en in een mum van tijd stonden 1000-den hectaren weer onder water. Immers het Leopoldskanaal (gegraven omstreeks 1850) was de oorlogsscheidingslijn tussen het neutrale Nederland en de Duitse bezetter van België. De vele bunkers in het landschap en de militaire kerkhoven in de streek, waarvan het bekende Canadamuseum te Adegem, getuigen hiervan. De fietser of wandelaar zal - vooral ter hoogte van de vele bruggetjes over het kanaal - de gedenkplekken voor lokale gesneuvelden van de eerste en tweede wereldoorlog ontdekken.

Bekijk in deze reportage welke mooie plekjes de gemeente Sint-Laureins te bieden heeft. Deze reportage van CTV Zeeland werd een week lang in de kijker gezet bij onze Noorderburen in het programma "Zeeuwse zomer". https://www.youtube.com/watch?v=sgOO4QVj72U

Onthaasten in Sint-Laureins De Zonnebrug

Even ontsnappen aan de dagelijkse drukte?
De rust en de pracht van Sint-Laureins doen je vanzelf wat gas terugnemen.

Bekijk hier de reportage in "Goed Gevoel" 

http://www.dezonnebrug.be/images/temp/dezonnebrug_in_magazine_GoedGevoel.pdf

Zin om een bruine kiekendief of een gele kwik te spotten? Gezellig te picknicken langs het water? Te vissen op paling? De Zonnebrug biedt een waaier aan mogelijkheden in een rustgevende natuur! Ontdek de kreken!

 

 kreken
kreken
kreken