Wat te doen

Gastronomie en cultuur

Typisch voor de streek in Sint-Laureins is de de Sentse paling. Je kan deze streekspecialiteit proeven in de Warande, Carpe Diem, Fred's café, Brasserie Tijdloos of De Roste Muis. Vleesliefhebbers kunnen voor een lekker stukje Limousin terecht in restaurant Duingras

Het bekende grensstadje Sluis ligt op een boogscheut van St-Jan-in-Eremo. Deze gemoedelijke en sfeervolle winkelstad is sinds jaar en dag al bekend om zijn Bourgondische sfeer. Het rijke verleden zorgt, in combinatie met de vele winkels, restaurants en cafés voor een enorme aantrekkingskracht. De winkels en horeca zijn 7 dagen per week open. De culinaire genieter komt hier zeker aan zijn trekken. Naast het sterrenrestaurant La Trinité is er een heel divers aanbod van snackbars en restaurants.

Doordat Sluis op een steenworp afstand van de Belgische grens ligt, geniet men er van de gastvrije Vlaamse sfeer.

Pure C, de gezellige Resto Bar van topchef Sergio Herman ligt in Cadzand, op een 20 kilometer van De Zonnebrug. Cadzand-bad is de meest zuidelijke badplaats van Nederland. Het brede strand oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op jong en oud. Men hoeft zich hier geen moment te vervelen. Van een rustige strandwandeling tot actief deelnemen aan één van de vele transportactiviteiten, alles kan.

Ook in het culturele stadje Damme kan je heerlijk tafelen. Probeer eens restaurant La Bouffée, een echte culinaire aanrader.

Philippine, de mosselstad, situeert zich op 14 km van ons gastenverblijf. Ooit was Philippine een mosselhaven, verbonden met De Braakman. Dit water was bijzonder geschikt om mosselen te kweken. Nu zijn het de mosselrestaurants die de mosselnaam hoog houden en zowel de lokale bevolking als de toerist bekoren.

Aardenburg ligt op 12 km van ons verblijf. Het is een van de oudste bewoonde plaatsen van Nederland en Vlaanderen. Talrijke Romeinse vondsten maken van de stad een archeologische topper.